lauantai 20. syyskuuta 2025

Tres leches-kakku


Me täällä Koivulassa otettiin  pieni varaslähtö kesään toukokuussa. Kipaisin lähimpään kauppaan, josta ostoskoriin löytyi kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat,
Pirkka Karkki mansikat. 

Minulla oli vakaa aikomus leipoa Tres leches-kakku, dulce de tres leches, joka tunnetaan myös nimellä pan tres leches tai yksinkertaisesti tres leches. Monia ohjeita olin selaillut ja Sonja Melinan instassa oli mieleinen ohje kakkuun. Tällä ohjeella tehtyä kakkua olin saanut kerran jo maistaakin työkaverin lomalle lähtö kahveilla..

Sillä siis siiten eteenpäin. Niinkuin monesti ennenkin ei ihan ohjeen mukaan päästy toteuttamaan. Olin ostavinaan kaupasta kondensoitua maitoa, mutta olinkin ottanut hyllystä makeutetun kinuskiversion. Eli ohjeesta poiketaan taas kerran. Tämä kinuski on huomattavasti paksumpaa kuin kondensoitu maito ja joudun ohentamaan sitä kermalla.

Tres leches-kakku

Voitele korkeareunainen vuoka 

Valmista pohja:

Vatkaa ensin marenki toisessa kulhossa.

4 munanvalkuaista

85g sokeri

Ota toinen kulho jossa vatkaat taikinan toisen osan:

4 munan keltuaista

55g sokeria

Vatkataan vaahdoksi

Lisää tähän :

1 dl maitoa

sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan

1 tl vanilja sokeria

150g vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Viimeisenä lisätään marenki varovasti käännellen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan, esim. lasiseen uunivuokaan.

Paista 160⁰C uunissa noin. 30-35 min.

Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa:

Maitokylpy

1,5 dl kermaa

1,5 dl maitoa

1,2 dl kondensoitua maitoa

Pistele puutikulla tai haarukalla reikiä kakkuun, ja kaada maitoseos pohjan päälle.

Kuorrutus

4 dl kuohukerma

0,5dl sokeria

Tuoreita mansikoita

 

Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele mansikoilla.

Ja koska valokuva jäi ottamatta, saatte vain pienen maistisisen 🥰


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän terveisesi❤️