Me täällä Koivulassa otettiin pieni varaslähtö kesään toukokuussa. Kipaisin lähimpään kauppaan, josta ostoskoriin löytyi kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat, Pirkka Karkki mansikat.
Minulla oli vakaa aikomus leipoa Tres leches-kakku, dulce de tres leches, joka tunnetaan myös nimellä pan tres leches tai yksinkertaisesti tres leches. Monia ohjeita olin selaillut ja Sonja Melinan instassa oli mieleinen ohje kakkuun. Tällä ohjeella tehtyä kakkua olin saanut kerran jo maistaakin työkaverin lomalle lähtö kahveilla..
Sillä siis siiten eteenpäin. Niinkuin monesti ennenkin ei ihan ohjeen mukaan päästy toteuttamaan. Olin ostavinaan kaupasta kondensoitua maitoa, mutta olinkin ottanut hyllystä makeutetun kinuskiversion. Eli ohjeesta poiketaan taas kerran. Tämä kinuski on huomattavasti paksumpaa kuin kondensoitu maito ja joudun ohentamaan sitä kermalla.
Tres leches-kakku
Voitele korkeareunainen vuoka
Valmista pohja:
Vatkaa ensin marenki toisessa kulhossa.
4 munanvalkuaista
85g sokeri
Ota toinen kulho jossa vatkaat taikinan toisen osan:
4 munan keltuaista
55g sokeria
Vatkataan vaahdoksi
Lisää tähän :
1 dl maitoa
sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan
1 tl vanilja sokeria
150g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Viimeisenä lisätään marenki varovasti käännellen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan, esim. lasiseen uunivuokaan.
Paista 160⁰C uunissa noin. 30-35 min.
Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa:
Maitokylpy
1,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1,2 dl kondensoitua maitoa
Pistele puutikulla tai haarukalla reikiä kakkuun, ja kaada maitoseos pohjan päälle.
Kuorrutus
4 dl kuohukerma
0,5dl sokeria
Tuoreita mansikoita
Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele mansikoilla.
Ja koska valokuva jäi ottamatta, saatte vain pienen maistisisen 🥰
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän terveisesi❤️